ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ - ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

5 ΠΙΠΕΡΙΕΣ
5 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
ΔΥΟΣΜΟ
ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΜΑΪΝΤΑΝΌ
ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

εκτέλεση:

    Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες,
κόβουμε  τις πιπεριές και τις ντομάτες απο το πάνω μέρος και τα κρατάμε για να τα  χρησιμοποιούμε για καπάκι αφου τις γεμίσουμε με την γέμιση που θα ετοιμάσουμε.

    Αδειάζουμε την ψίχα απο τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε ή της περνάμε απο το μπλεντερ να γίνει χυλός, στις πιπεριές καθαρίζουμε απο την ψύχα τον σπόρο.

    Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε τον μισό  χυμό απο τις ντομάτες μας και την ψύχα απο τις πιπεριές τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε μαϊντανό, βασιλικό, τον χύμό λαχανικών, ρίγανη,δυόσμο και το σκόρδο,  τον πελτέ, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.
Αφου δέσει η σάλτσα μας μετα απο μερικές βράσεις προσθέτουμε και το ρύζι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αρκετά και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ώστε να μαλακώσει όσο το δυνατο περισσότερο το ρύζι, μην το παραβράσουμε και απορροφήσει όλα τα υγρα!!

   Γεμίζουμε τις πιπερίες και τις ντομάτες με την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και προσθέτουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό και τον υπολοιπο χυμό απο τις ντομάτες που μας περίσσεψε.

*αν θέλουμε και κιμά τον προσθέτουμε στο σοτάρισμα μετά το σοτάρισμα του κρεμμυδιου

ψήνουμε στους 170 C' για περίπου μιαμιση ώρα.

εύκολο και πολύ νόστιμο