ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

ΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ
2 ΑΥΓΑ
2 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ


   Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε για περιπου 20 λεπτά στη χύτρα.
Το βγάζουμε απο την χύτρα και το αλατοπιπερόνουμε.
Ξαφρίζουμε το ζωμό που έβρασε η κότα και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλία ρύζι για κάθε άτομο, βράζουμε το ρύζι και μόλις ετοιμαστεί προσθέτουμε και την κότα που ήδη έχουμε βράσει.
Χαμηλώνουμε τη θερμόκρασία αρκετά στο 3 και ετοιμάζουμε και το αυγολέμονο:
ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπολ τα χτυπάμε και προσθέτουμε και τον χυμό 2 λεμονιών,
τα χτυπάμε  και προσθέτουμε σιγά-σιγά με την κουτάλα ζωμό από την σούπα μας μέσα στο αυγολέμονο για να πάρει την θερμόκρασία ώστε να μην κόψει το αυγολέμονο.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο σιγά - σιγά μέσα στην σούπα αποσύρουμε την κατσαρόλα απο το μάτι και συνεχίζουμε και ανακατεύουμε.

* αν θέλετε μπορείτε να ξεκοκαλίσετε την κότα μετά πριν την αλατοπιπερόσετε

'ετοιμη η κοτόσουπα!!! καλή σας όρεξη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου