ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ

Η αποστείρωση των βάζων είναι πολύ σημαντική για την διατήρηση του γλυκού μας ή της μαρμελάδας ή της σάλτσας ή ότι άλλο θέλουμε.

      Πλένουμε τα βαζάκια μας και τα καπάκια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία πετσέτα για να στεγνώσουν.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 100C΄ και αφού έχουμε βάλει τα βαζάκια μας με το πώμα προς τα κάτω σε ένα ταψί με μία πετσέτα ανάμεσα στα βαζάκια και το ταψί, τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
      Αφού περάσουν τα 15 λεπτά τα βγάζουμε απο τον φούρνο προσθέτουμε ζεστεί όπως είναι η μαρμελάδα για παράδειγμα, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για τουλάχιστον 24 ώρες το βαζάκι ανάποδα με το καπάκι κάτω δηλαδή.