ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ


1 ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
3-4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΕΥΡΙ
1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ

Τρυπάμε το κρέας με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία , αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε στα σημεία που έχουμε τρυπήσει από μία σκελίδα σκόρδου.
Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και τρίβουμε πάνω στο κρέας το λεμόνι παντού για να αφήσει τον χυμό του. Πασπαλίζουμε με αλεύρι όλες τις πλευρές και προσθέτουμε και το λαδάκι μας.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα, αφαιρούμε κρέας απο το ταψί και το διατηρούμε ζεστό.
Ρίχνουμε λοιπόν ένα ποτήρι ζεστό νερό μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε να διαλυθούν όλοι οι χυμοί του κρέατος το περνάμε απο σήτα και το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Στο μεταξύ βάζουμε λίγο λαδάκι σε μια κατσαρολίτσα και 2 κουταλίες αλέυρι για να σοταριστούν, αμέσως προσθέτουμε και τον ζωμό που έχουμε στο μπόλ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα .
Σερβίρουμε με ρύζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου